Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Коли станція ШМД підпорядковувалась місту, то працювала краще, - Зуб

Станом на сьогодні у Львові працюють 30 бригад швидкої медичної допомоги. Станом на ранок 9 листопада за добу було зафіксовано 430 викликів. Про це в коментарі прес-службі Львівської міської ради повідомила головний лікар КП «Львівська станція швидкої медичної допомоги» Наталія Поважук.

Начальник управління охорони здоров’я міста Львова Володимир Зуб зазначив, що коли Львівська станція швидкої медичної допомоги підпорядковувалась місту, систематично оновлювався її рухомий склад, її забезпечували медикаментами та виробами медичного призначення. З 2013 року ЛКП «Львівська станція швидкої медичної допомоги» передана до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Львівської області в радіусі 30-кілометрової зони.

«Сьогодні у нас на лінії працює 30 бригад. Станом на ранок за добу було 430 викликів. Вчора, до прикладу, було 30 машин, але працювало 24. В середньому за добу ми отримуємо від 410 до 450 викликів по місту, по області – десь 600», - розповіла Наталія Поважук.

Нагадаємо, начальник управління охорони здоров’я міста Львова Володимир Зуб прокоментував ситуацію щодо функціонування Станції швидкої медичної допомоги у Львові. З його слів, проблему оперативності прибуття на виклики машин швидкої допомоги відчувають усі мешканці міста, бо зараз на маршрути виїжджає менше машин, ніж тоді, коли Станція була підпорядкована місту. З 2013 року Станція швидкої допомоги підпорядковується ЛОДА і фінансується з обласного бюджету.

«Коли станція була підпорядкована місту, в нас на лінію виходило 43-45 машин. Тому цю проблему відчувають усі, і ми маємо нарікання, бо мешканці не дуже диференціюють, кому підпорядковується станція. Ми зверталися з листами і до обласної ради, і до Міністерства охорони здоров’я з тим, щоби сприяти вирішенню проблеми в місті Львові, але, на жаль, відповідь одна – грошей немає», - розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ