Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Колишнього працівника «Львівобленерго» покарали за «економні» лічильники

Покаранням і штрафом закінчився суд над колишнім працівником ПрАТ «Львівобленерго», який встановлював лічильники, що недораховували електроенергію. Про це повідомила прес-служба ПрАТ «Львівобленерго».

Нагадаємо, що ще у липні 2016 року спільними зусиллями співробітники Управління захисту економіки Національної поліції України у Львівській області та працівники служби захисту економічних інтересів ПрАТ «Львівобленерго» викрили зловживання колишнього працівника Товариства.

30-річний львів’янин, працюючи електромонтером з експлуатації електролічильників 4 групи ПрАТ «Львівобленерго» за вказану суму коштів встановлював на підприємствах та в помешканнях споживачів лічильники, що  недораховували кількість спожитої електроенергії на 50-70 %. Завдяки тісній співпраці з правоохоронцями працівники служби економічної безпеки ПрАТ «Львівобленерго» спіймати зловмисника на черговій афері: підозрюваний зняв лічильник електроенергії за адресою споживача, аби  втрутитися в його роботу та зменшити показники обліку і отримав частину неправомірної вигоди в сумі 2 000 грн. Решту обумовленої суми - у розмірі 3000 грн, мав отримати після завершення обіцяних робіт і, таким чином, був викритий.

Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.354 КК України (підкуп працівника підприємства, установи чи організації). Такі неправомірні дії караються штрафом, громадськими роботами, обмеженням волі на термін до двох років, або ж позбавленням волі на такий самий термін.

Логічного завершення справа набула 3 листопада 2017 року, коли відбулося відкрите засідання Личаківського районного суду м. Львова. Обвинувачений у залі суду повністю визнав свою вину. При виборі міри покарання, суд прийняв до уваги, що чоловік у вчиненому щиро розкаявся та має на утриманні двох малолітніх дітей.

Оцінюючи в сукупності докази в цій справі, суд виніс вирок: визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення ч.3 ст. 354 КК України, звільнити від кримінальної відповідальності (враховуючи обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання), натомість призначити покарання у вигляді штрафу в  максимальному розмірі  передбаченого в межах санкцій ч.3 ст.354 ККУ. Підсудний також зобов’язаний відшкодувати на користь держави усі фінансові витрати,  здійснені на проведення судово-трасологічної та судово-дактилоскопічної експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ