Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Командира частини з Одеси який допустив захоплення території затримала прокуратура

Командира частини з Одеси який допустив захоплення території затримала прокуратура. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Вчора увечері Військовою прокуратурою південного регіону, Одеським гарнізоном були затримані тимчасово виконуючий обов’язки командира частини, підполковник ЗС, який не вжив заходів, пов’язаних із застосуванням фізичної сили, вогнепальної та холодної зброї, як це передбачено статутом караульної та постової служби, що призвело до захоплення частини земельної ділянки військової частини і порушення території військового об’єкту.

Військова прокуратура розслідує інцидент на аеродромі в Одесі

Офіцеру оголошено про підозру за ч.3 ст. 426 – “Умисне невиконання військово службовою особою в умовах особливого періоду дій, які вона за своїми службовими обов’язками повинна була виконати, що призвело до тяжких наслідків”.

Крім того, затримано і оголошено підозру військовослужбовцю-контрактнику, який, будучи призначеним у добовий наряд черговим групи зберігання авіаційної техніки, порушив статутні правила патрулювання та не вжив заходів протидії невстановленим особам, що проникли на територію військового об’єкту.

Військовослужбовцю-контрактнику оголошено про підозру за ч.2 ст. 418 – “Порушення статутних правил патрулювання, що спричинило тяжкі наслідки, для запобігання яких призначено патрулювання, вчинених в умовах особливого періоду, окрім військового стану”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ