Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Комбат "Дніпро-1" Юрій Береза: Української армії немає, є окремі боєздатні частини

Командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза вважає, що українська армія потребує не реформування, а в створення, так як на даний момент її все ще не існує. Ексклюзив «ГОРДОНА»

Українських солдат в зоні АТО взимку будуть виручати волонтери. Так вважає командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза. Про це він заявив в коментарі виданню "ГОРДОН".

"Про яку українську армію йдеться, якщо українській армії немає? Як може замерзнути те, чого немає? Є тільки окремі боєздатні частини. Я думаю, що у нас волонтерський рух дуже сильний і не дасть замерзнути цим частинам. А української армії немає і поки ще нічого не змінилося ", - вважає Береза.

"Добровольчі батальйони - це діти свого народу, я підкреслюю, діти. Хіба народ дасть замерзнути своїм дітям? А насправді, нічого не змінюється, на жаль. Я не хочу коментувати і говорити щось погане про нового міністра оборони, але поки я не бачу кроків, які б говорили про те, що у нас буде створюватися українська армія ", - вважає Юрій Береза.

На думку комбата, українська армія потребує не реформ, а створення з нуля.

"Як можна реформувати те, чого немає? Як можна забезпечувати те, чого немає? Треба створювати, маючи вже цей нелегкий гіркий досвід. Розумні люди відрізняються тим, що вони можуть робити висновки зі своїх вчинків. Давайте згадаємо своє дитинство. Майже всі засовували в розетку вісь від коліщатка або конячку? що це нам дало? нас як торохнуло, так ми туди більше нічого і не засовували. Це наш перший досвід. А у мене таке відчуття, що наші чиновники так і залишилися в дитинстві, і ту вісь як засовували , так і засовують ", - зазначив Береза.

"Я би вирішував питання кардинально. Є тил Міністерства оборони. Там, напевно, є якісь генерали, як мінімум. І ось тил Міністерства оборони потрібно перевести з теплого, доглянутого краю неляканих папуг - міста Києва - в Красноармійськ або Піски, і тоді можна дивитися, як буде забезпечуватися наша армія ", - додав комбат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ