Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко привітав Трампа

Петро Порошенко привітав новообраного президента США Дональда Трампа із перемогою на виборах. Таку заяву він зробив під час зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович, - повідомила прес-служба Президента України.

"Шановна пані Посол.

Хочу скористатися цією можливістю і щиро привітати Дональда Трампа з обранням Президентом США та дружній американський народ з демократичним волевиявленням. Я вважаю це символом справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результатів виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери і друзі.

Разом з перемогою за найвищу посаду в державі, новий Президент перебирає на себе, і це дуже важливо, відповідальність за глобальне лідерство Сполучених Штатів Америки у світі. Я вважаю це надзвичайно почесною і важливою місією.

Хочу підтвердити, що ми надзвичайно шануємо підтримку обох партій, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конгресу і Сенату, Президентом та Адміністрацією. І ми абсолютно впевнені, що ця підтримка буде продовжена в двох надзвичайно важливих сферах: в нашій боротьбі проти російської агресії, в нашій боротьбі за свободу, демократію, суверенітет та територіальну цілісність, в якій Сполучені Штати є нашим головним і надійним партнером.

Ми також розраховуємо на продовження підтримки в наших рішучих кроках на шляху реформування країни у різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони та безпеки, правоохоронної системи тощо.

Ці елементи нашої двосторонньої взаємодії, відчуття плеча і рішучої підтримки у зміцненні міжнародної солідарності, покликані і надалі бути засадничими у нашому стратегічному партнерстві. Я розраховую на те, що ми відновимо роботу українсько-американської Комісії стратегічного партнерства найближчим часом.

Я також щиро вітаю переобрання до Сенату Сполучених Штатів членів Українського кокусу. Це допоможе нам продовжити нашу ефективну взаємодію та співпрацю з Палатою представників та Сенатом.

Пані Посол, ми дуже цінуємо Вашу заяву стосовно санкцій, які будуть продовжені в грудні, і що новий Президент та Адміністрація залишаться надійними партнерами в нашій співпраці в боротьбі за свободу і демократію".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ