Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Комісія МОЗ визнала недбалість лікарів щодо вакцинації від поліомієліту, через яку помер хлопчик у Білій Церкві

Клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров'я визнала порушення, які допустили медичні працівники у Білій Церкви під час вакцинації Сашка Тернаповича від поліомієліту. Внаслідок неправильної вакцинації 3-річний хлопчик помер.

Крім того, за результатами засідання з'ясувалося, що порушення також мали місце при постановці діагнозу й подальшого лікування дитини. Про це повідомила головний спеціаліст відділу контролю якості медичної допомоги управління ліцензування та якості медичної допомоги МОЗ Олена Шкиль. 

"Щодо вакцинації: проведено з недоліками, з порушенням протоколу. Не взята згода батьків на проведення вакцинації - це перше порушення", - зачитала вона рішення комісії. 

У висновку також ідеться про недоліки в стаціонарному лікуванні дитини. 
"В стаціонарі - порушення протоколів надання медичної допомоги в частині призначення в частині призначення медикаментів та в частині діагностики.", - повідомила лікар. 

У свою чергу працівники медичного закладу, де трирічний Сашко проходив лікування не погоджуються із висновком клініко-експертної комісії МОЗ. На думку лікаря загиблого хлопчика, з них намагаються зробити "крайніх". 

"Ми працюємо згідно з існуючим законодавством. Згідно 595 наказу МОЗ. Якби дитина поступила знов з подібним діагнозом, я поступила б точно так же", - повідомила лікуючий лікар загиблої дитини Людмила Кирпачова . "Я готова навіть сама піти з медицини, тому що медицина, яка мене не захищає, мені не потрібна", - додала лікар. 

Водночас батьки померлого хлопчика висновком комісії задоволені. "Це об'єктивне рішення. Комісія кваліфікована, надала кваліфіковану оцінку", - зазначив батько Сашка. 

Нагадаємо, трирічний Олексанр Тернапович помер 25 листопада 2015 року. Батьки дитини переконані - смерть настала в результаті імунізації від поліомієліту, яку Сашко отримав до цього. Водночас у Міністерстві охорони здоров'я вважають, що вакцинація і загибель дитини співпала в часі. Крім того Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості працівниками МОЗ. В ГПУ вважають, що дитина загинула внаслідок вакцинації. 

Правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ