Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет ПАРЄ підтвердив повноваження української делегації

Комітет з питань правил процедури, імунітету та інституційних справ Парламентської асамблеї Ради Європи підтвердив повноваження української делегації. Про це українським журналістам у Страсбурзі повідомив після завершення засідання комітету його голова Ежідіус Варейкіс.

«Я як голова комітету письмово звернуся до президента ПАРЄ з тим, що між ПАРЄ та Верховною Радою України немає достатньої комунікації, що нам не дуже зрозумілі принципи формування делегації», – сказав він, повідомляє Радіо Свобода.

23 січня група Європейської народної партії поставила під сумнів повноваження української делегації через те, що три депутати в ній, які офіційно представляють опозицію, насправді вже не є членами опозиційних фракцій українського парламенту. Тож, відповідно, де-факто в українській делегації більше представників влади, ніж опозиції, що суперечить правилам. Лідери парламентських фракцій «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін та «Наша Україна – Народна самооборона» Микола Мартиненко просили президента ПАРЄ порушити клопотання перед сесією ПАРЄ не підтверджувати повноваження членів української делегації у ПАРЄ Володимира Пилипенка, Валерія Писаренка та Олександра Фельдмана, які вже не є представниками опозиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ