Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Комітет підприємців Львівщини занепокоєний ситуацією щодо зовнішньої реклами

Комітет підприємців Львівщини висловив занепокоєння щодо ситуації, що склалась у Львова навколо питання про порядок встановлення вивісок та надання місць для розміщення спеціальних конструкцій зовнішньої реклами – повідомили «Гал-info» у Комітеті підприємців Львівщини.
«Ми безперечно не проти підняття тарифів на рекламні носії. Однак вимагаємо аби дії влади були законними і не посилювали впливи кризи на розвиток місцевого підприємництва.
Рішення, яке прийняв 31 жовтня міськвиконком «Про порядок надання місць для розміщення спеціальних конструкцій зовнішньої реклами», грубо порушує норми Конституції України. Адже за законодавством, регуляторні акти, прийняті органами місцевого самоврядування, повинні оприлюднюватися в друкованих ЗМІ відповідних рад. У разі їх відсутності – у місцевих друкованих ЗМІ, не пізніше 10 днів після підписання. Публікації у газеті «Ратуша», офіційного друкованого органу Львівської міської ради, немає й до сьогоднішнього дня. А отже, рішення є незаконним у пункті 1, де йдеться про набрання ним чинності з 1 листопада 2008 року» - йдеться у заяві Комітету.
У Комітеті підприємців Львівщини повідомляють, що через збільшення розміру оплати за розміщення рекламних конструкцій рекламним агенціям доведеться переукладати договори зі своїми клієнтами, а це неможливо зробити протягом одного дня. Для виконання цього рішення потрібен розумний термін, а саме – не менше одного місяця.
«Ми звернулися з проханням про підтримку у захисті прав підприємців до Представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області, Обласної прокуратури та фракцій Львівської міської ради.
Депутати міської ради розглянули наше звернення, звернення Держкомпідприємництва та протест прокурора і скасували рішення міськвиконкому. Однак мер міста Андрій Садовий наклав вето на рішення міської ради.
На нашу думку, таким чином навіть дрібні питання вирішуються владою міста не прозоро, ігноруючи права кожного підприємця», - йдеться у заяві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ