Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Комітет Ради підтримав квоту в 35% на українську пісню

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики схвалив у середу, 18 травня, проект закону про квоти для україномовної пісні. Нині слово за позитивним рішенням Верховної Ради. На цьому під час засідання наголосив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, повідомляє його прес-служба.

"Протягом усього часу, коли обговорювався законопроект у парламенті та поза його межами, відбувалася дискусія  щодо можливостей запровадження його в дію. Думаю, сьогодні ні в кого вже не виникає сумніву, що таку невелику квоту в обсязі 35% можна заповнити якісною українською музикою. Всі розмови щодо того, що це "вдарить" по блюзу та інструментальній музиці не мають під собою підгрунтя,  оскільки мова йде про радіостанції, де звучать пісенні твори. Суспільство в очікуванні позитивного рішення від Верховної Ради і першим етапом є схвальне рішення профільного комітету" , - зазначив В'ячеслав Кириленко.

Комітет схвалив доопрацьований проект закону щодо запровадження квот на україномовні пісні в ефірах радіостанцій. Йдеться про законопроект №3822, авторами якого є народні депутати Олег Медуниця, Ігор Артюшенко, Іван Крулько, Олег Ляшко, ініціатором виступив В'ячеслав Кириленко. В обговоренні та доопрацюванні законопроекту взяли участь усі зацікавлені сторони - в тому числі, українські виконавці, представники радіоорганізацій, експерти.

Законопроект передбачає введення квот на україномовні пісні в радіоефірі в обсязі 35% від загального часу звучання пісень протягом доби, а також у часових проміжках з 6:00 до 12:00, з 12:00 до 18:00 і з 18:00 до 24:00. Квоти вводитимуться поетапно. В перший рік після прийняття закону - не менше 25%, на наступний рік - 30%, далі - 35%. Передбачена відповідальність, яку нестимуть радіоорганізації, за порушення встановлених квот (штрафи).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ