Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Комітет ВР вважає роботу "Укроборонпрому" незадовільною

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони оцінив стан виконання підприємствами концерну "Укроборонпром" програм з підвищення обороноздатності країни, які реалізуються із залученням кредитів під держгарантії, як незадовільний. Про це у своїй статті для DT.UA пише Дмитро Менделєєв.

На сьогоднішній день, за інформацією Міноборони, суб'єктами господарювання залучено кредитів на суму 767 млн гривень, що становить 18,3% від загальної вартості державних контрактів, а за фактом сплачено 4,49% від суми залучених коштів.

Автор зазначає, що немає сенсу коментувати ці цифри при загальній сумі підписаних контрактів з виконавцями держзамовлення Міноборони у 4,19 млрд гривень.

"Якщо подібні темпи роботи підприємств "Укроборонпрому" збережуться, то виконання оборонних програм буде дуже проблематичним", - підкреслює Менделєєв.

Раніше керівник профільного комітету С. Пашинський направив президенту особистий лист з питань фактичного стану виконання державного оборонного замовлення в 2017 році. Природно, що в основному проблеми торкаються "Укроборонпрому".

"Питання про кадрові зміни в "Укроборонпромі" піднімається профільним комітетом Ради не вперше. Може, все-таки варто подумати і провести відкритий конкурс на головну посаду в оборонці", - пропонує автор.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ