Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет ВР з питань екологічної політики хоче заборонити фотографувати диких тварин

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту заборонити фотографувати диких тварин у містах і населених пунктах, окрім зоопарків, дельфінаріїв, цирків і виставок. Про це повідомляють на сайті парламенту.

Проектом (№4964), зокрема, пропонується: збільшити для громадян розмір штрафу, передбачений санкціями частини 1 та 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за порушення правил використання об’єктів тваринного світу; заборонити комерційну фотозйомку диких тварин в містах та населених пунктах крім зоопарків, дельфінаріїв, цирків та виставок диких тварин; тощо.

Під час обговорення зазначалося, зокрема, що стягнення для посадових осіб за порушення правил використання об’єктів тваринного світу пропонується залишити без змін. Відтак, у разі прийняття законопроекту громадяни нестимуть більш сувору відповідальність за вчинення того ж самого правопорушення, ніж посадові особи. Комітет пропонує збільшити розмір штрафу в санкціях статті 85 КУпАП також і для посадових осіб.

Члени Комітету також висловили інші зауваження до документа й водночас висловили упевненість в тому, що недоліки законопроекту можуть бути усунуті під час його підготовки у Комітеті до другого читання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ