Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет з Нацбезпеки просить СБУ перевірити факти візиту Савченко до Мінська

Комітет ВР з національної безпеки і оборони звернувся до голови СБУ Василя Грицака з низкою запитань щодо візиту депутата Надії Савченко в Мінськ. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат з фракції Партії «Блок Петра Порошенка», секретар комітету Іван Винник. Про це повідомила прес-служба БПП.

«Ми від комітету тільки звернулися до голови СБУ з низкою запитань, починаючи від того, чи відвідувала  Савченко Білорусь, чи було узгоджено це відрядження, чи надавала СБУ такі повноваження. Крім того, якщо не узгоджувалося це питання, провести перевірку, передбачену законом, і вирішити питання про порушення кримінального виробництва за відповідною статтею», – заявив Винник.

Він також зауважив, що Комітет може ініціювати звернення до парламенту України щодо зняття з Савченко повноваження представляти Україну в Парламентській асамблеї Ради Європи.

«Особа, яка веде переговори з терористами, які вбили тисячі українців, ну не може така людина представляти Україну в Парламентській асамблеї Ради Європи … Зараз чекаємо рішення від голови комітету Пашинського, можливо, на цей четвер», – зазначив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ