Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Компанія «Азовінтекс» почала розвантажувати будівельну техніку на місці майбутнього євростадіону у Львові

Будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові ще не розпочалося, адже компанія «Азовінтекс» повинна отримати останній документ Держархбудконтролю, який напряму підпорядковується Мінрегіонбуду. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив начальник управління промоції та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик.

Директор львівської філії «Азовінтекса» Ігор Семьоннов під час брифінгу розповів, що до Львова прибули 60 одиниць техніки та 100 працівників, і вони всі готові приступити до роботи просто зараз. Водночас директор по транспорту «Азовінтекс» Валерій Алєнін зазначив, що на даний момент з 60-ти одиниць техніки розвантажується щойно восьма машина.

Ігор Семьонов наголосив, що вартість проекту – 609 мільйонів гривень, і з них 14 мільйонів виділять на доопрацювання проекту, який розробила «Альпіна».

Нагадаємо, що минулого вівторка конкурсна комісія щодо надання права на забудову території для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 у Львові доручила управлінню капітального будівництва укласти угоду на початок будівництва стадіону. В свою чергу тендерний комітет управління капітального будівництва ухвалив рішення звернутися до міністерства економіки з проханням надати право на підписання угоди на будівництво стадіону на правах єдиного виконавця, враховуючи важливість проекту та стислі терміни його реалізації. Міністерство регіонального розвитку та будівництва провело нараду на яку запросило трьох потенційних генеральних підрядників, які попередньо надали комплект документації та кошториси реалізації проекту – українську будівельну компанію „Азовінтекс”, турецьку компанію „Єдітепе” та архітектурне бюро Юрія Серьогіна, яке представляло німецьку компанію „Хохтіф”. У п’ятницю, 7 листопада рішенням Мінекономіки Львову було надано право на підписання угоди на правах єдиного виконавця для будівництва стадіону з «Проектно-будівельним підприємством «Азовінтекс».

Водночас голова фракції УНП у Львівській міській раді Юрій Кужелюк зазначив, що міський голова перевищив свої повноваження і може нести кримінальну відповідальність. Окрім того, наголосив, що в міському бюджеті немає достатньо коштів для початку будівництва. За його словами, сьогодні відбудеться засідання робочої групи, яка має повноваження сесії ЛМР для вирішення питання щодо подальшої роботи над підготовкою до Євро-2012. Як зазначив Кужелюк, робоча група надалі планує проводити конкурс на генпідрядника, і 21 листопада мають відкрити всі заявки на генпідрядника. Він наголосив, що є 12 заявок.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ