Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Комуністку Александровську посадили на два місяці

Екс-депутата Верховної Ради, багаторічного першого секретаря Харківському обкому КПУ Аллу Александровську посадили у СІЗО на 60 діб. Рішення про такий запобіжний захід ухвалив Київський районний суд Харкова.

Адвокати та сама Александровська заперечували провину, наполягали на незаконності її затримання та відкидали необхідність тримати її під вартою. Проте домоглися тільки того, що на час досудового слухання екс-депутатці дозволили вийти з залізної клітки та сісти поряд із захисниками.

Суд дослухався до аргументів адвокатів про презумпцію невинуватості та посилання но рішення Європейського суду з прав людини про те, що утримання підсудних за ґратами принижує їхню гідність.

Протягом засідання суду Александровську обстежували медики. Дві ночі, які минули із дня затримання, вона провела в лікарні. На здоров’я комуністка не скаржиться. Але в неї діагностували підвищений тиск та аритмію, відтак лікарі стежили за її станом.

Аллу Александровську затримали 28 червня. Її звинувачують у сепаратизмі (ст.110 КК) та підкупі посадових осіб (ст.369), а саме депутатів місцевих рад.

За даними СБУ, депутатів хотіли підкупити, щоб ті прийняли звернення до Ради та президента про внесення змін до Конституції щодо федералізації України.

Пані Александровська спростовує звинувачення. Вона визнала, що давала гроші "знайомому", але наполягає, що то була позика, і категорично заперечує, що сума призначалася для хабара.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ