Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Своя сорочка ближча до тіла". Мер Львова і депутати владнали свої питання

Учора, 14 липня, під час засідання сесії Львівської міської ради, яке стало останнім перед великою перервою в роботі ради, депутати та міський голова проголосували за «свої» питання. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

На початку розгляду цього блоку питань, де був наявний конфлікт інтересів, голова фракції «Українська галицька партія» Тарас Чолій звернувся до депутатів і закликав не давати партійним босам збагатитись на комунальному майні. За його словами, йшлося про фактично 845 метрів квадратних комунального майна Львова.

Тарас Чолій заявив, що у Львові дати приміщення в оренду – це фактично віддати назавжди, адже наступний крок – це приватизація.

Міський голова Львова Андрій Садовий ще на початку сесії повідомив про конфлікт інтересів, адже у порядку денному було, за його словами, два питання, які пов’язані із його дружиною Катериною Кіт-Садовою.

Отож депутати проголосували за надання ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс», яка належить дружині Садового, нежитлових приміщень на площі Галицькій, 15 в оренду на 5 років для розміщення редакції ЗМІ. Йдеться про нежитлові приміщення в центрі Львова загальною площею 267,0 кв. м.

Голова фракції УКРОП Ігор Телішевський заявив, що міський голова Львова є медіаолігархом і здатен орендувати будь-яке приміщення. Він запропонував віддати це приміщення на пл. Галицькій, до прикладу, профспілкам.

Однак, депутати питання все ж підтримали. «За» проголосувало 37 депутатів.

Проголосували депутати і за ще одне питання, пов’язане із сім’єю мера Львова - «Про надання громадянам дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічних документацій із землеустрою». Цією ухвалою депутати закріпили за дружиною мера Львова земельну ділянку на вул. Стрілецька, 1, де розташований їхній будинок. Садовий пояснив, що при купівлі будинку не було переоформлено частину землі на його дружину.

Нагадаємо, що родина Садових придбала будинок неподалік «Шевченківського гаю» за 3,896 млн грн. Додамо, як розповідали Садові, гроші на купівлю будинку знайшли за рахунок того, що Катерина Кіт-Садова начебто продала частину акцій ПрАТ «ТРК «Люкс» за 3 млн грн з метою купівлі будинку.

Однак, не згадав міський голова про конфлікт інтересів щодо ще одного питання в порядку денному -  «Про надання ГО «Львівський медіафорум» в оренду нежитлові приміщення на вул. Валовій, 2». Йдеться про приміщення площею 241,2 м. кв. в самому центрі Львова.

За це рішення депутати не проголосували. Керівник міжфракційної групи з питань АТО Віталій Свінціцький під час розгляду питання зауважив, що до управління комунального майна ЛМР зверталася ГО "Союз Ветеранів Десанту". Десантники просили розглянути можливість надати це приміщення для облаштування у ньому місця тимчасового перебування військовослужбовців. Однак бійці АТО отримали відповідь, що це приміщення є зайнятим.

Своєю чергою депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник зазначив, що засновниками «Львівського медіафоруму» є член команди мера Садового – Остап Процик та заступник міського голови Андрій Москаленко.

«Хіба тут  не має конфлікту інтересів міського голови?», – наголосив Гутник.

Адріан Гутник зазначив, що не розуміє, чому відмовили десантникам у їхніх намірах допомогти військовим, але погодили це питання для "друзів Садового".

«За» проголосувало лише 28 депутатів, тому питання не пройшло.

Однак, міський голова не здався і після розгляду усіх питань порядку денного ще раз вирішив повернутися до цього питання, прикриваючись потребою «допомогти журналістам». Андрій Садовий і його соратники з «Самопомочі» як могли лобіювали питання виділення в центрі міста приміщення для ГО «Львівський медіафорум».

Депутат Ігор Зінкевич поцікавився ціною квитків на медіафорум, однак Садовий відповіді уникнув. До слова, зауважимо, що квиток на захід коштував для журналістів від 600 грн, а постійні учасники заходу розповіли, що з кожним роком форум все більше нагадує з’їзд прихильників мера Львова та його партії. В результаті депутати не підтримали пропозицію повернутися до розгляду цього питання.

На початку розгляду питання «Про надання ТзОВ «Професійна ліга» в оренду нежитлових приміщень на вул. С. Наливайка, 5» секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило звинувачення у конфлікті інтересів відкинув і заявив: «Я не маю до цього жодного стосунку. На сьогодні я вже не має відношення до газети «Львівська пошта» і до товариства «Професійна ліга».

Депутати проголосували за надання в оренду майже 500 кв.м. на вул. С. Наливайка, 5 для ТзОВ «Професійна ліга». Нагадаємо, що це підприємство є видавцем газети «Львівська пошта», яку пов’язували з Анатолієм Забарилом. «За» це питання проголосувало 47 депутатів.

Депутати також підтримали питання «Про надання Львівській обласній громадській організації «Федерація регбі Львівщини» в оренду нежитлових приміщень на вул. І.-В. Михальчука, 4».

Тут про конфлікт інтересів заявив голова фракції БПП Петро Адамик , який очолює «Федерацію Регбі Львівщини». Йдеться про приміщення площею 86,9 кв.м., яке надали в оренду терміном на 2 роки 364 дні.

Як пояснив Петро Адамик, приміщення він просить не для себе, а діяльність якою він займається приносить користь місту. Депутат розповів, що вже 11 років просить в міста приміщення для статутної діяльності. Він також зазначив, що в цьому приміщенні може з’явитись музей львівського регбі.

«За» таке питання проголосувало 44 депутати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ