Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Межі Львова не можуть погодити через конфлікти з селами

Сьогодні, 8 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати заслухають інформацію про межі Львова, але рішення не прийматимуть. Про це в коментарі журналістам повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За словами Гірняка, на сьогодні є певний конфлікт в частині погоджень меж Львова із Жовківським районом. Йдеться про села Малехів та Грибовичі. Заступник голови облради сподівається, що цей конфлікт буде залагоджений.

Водночас на запитання-уточнення від Гал-інфо, чи стосується це питання Грибовицького сміттєзвалища, Гірняк відповів, що йому про це невідомо. 

За його словами, йдеться не про приєднання цілих населених пунктів Малехова та Грибович до Львова, а лише про окремі ділянки.

Гірняк додав, що це десятки гектарів землі, і конфліктність ситуації полягає саме в тому, хто цією землею буде розпоряджатися.

В частині погодження меж із Зимною Водою, за його словами, вже все погоджено, але є конфлікт по Рясні-Руській. Там каменем спотикання стали 400 га землі, на як претендує Львів у рамках збільшення меж міста. Погодження місцевої ради з цього приводу немає.

Однак, як зазначив Гірняк, розширення меж Львова таки відбудеться, хоч сьогодні за це питання не голосуватимуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ