Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Конгрес ініціатив Східної Європи пройшов в Любліні

Польський Люблін знову прийняв Конгресу ініціатив Східної Європи (КІСЄ). Основною метою Конгресу є зміцнення мережі транскордонного співробітництва у цій частині світу.

Під час роботи Конгресу Люблін отримав нагороду Європи 2017. Цю нагороду надає Парламентська Асамблея Ради Європи, яка оцінила культурні заходи Любліна, його транскордонні проекти та співпрацю з іншими містами.

За словами президента Любліна Кшиштофа Жука, підписано партнерські угоди з 11-ма містами України, реалізуються проекти, пов'язані з інноваціями розвитку та впровадження стратегій, важливих для місцевих громад: як у Польщі, так і в Україні.

Конгрес Ініціатив Східної Європи є своєрідним майданчиком для «дипломатичних» зустрічей. До Любліна прибули посли Молдови та Казахстану. Серед гостей був присутній Посол Республіки Польща в Україні.

Шостий Конгрес Ініціатив Східної Європи з 2012 року залучив майже 5000 експертів з Європи та світу.

Генеральний директор радіо "Львівська хвиля" Мирослав Хом'як, який відвідав КІСЄ зазначив, що такі заходи дають новий поштовх до розвитку партнерських відносин як України в цілому, так і допомагають вийти на міжнародну арену регіонам, що є значним досягненням в умовах децентралізації в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ