Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Консульству Польщі у Львові нададуть додаткову охорону

Провокація під Польським консульством у Львові була здійснена проросійськими силами, – про це заявив голови Львівської ОДА Олег Синютка сьогодні, 9 лютого, під час брифінгу.

Зокрема, він  заявив: «Я абсолютно погоджуюсь із заявою  міністра закордонних справ України пана Клімкіна. І я вважаю, що це є провокація, яка була здійснена проросійськими силами, щоб посварити українців і поляків.  Я думаю, що це є той ланцюжок, який починався з трагедії  в Гуті Пеняцькій  і привів до Польського консульства.  І такі речі, на жаль, будуть провокуватися частіше. Бо, по-перше, ми бачимо, що українська армія здобула міць і силу. По-друге, Україна дотримується Мінських домовленостей. Тому будуть провокації, щоб розбурхати ситуацію на заході України.

Учора з цього приводу я мав розмову з Генеральним консулом Республіки Польщі Вєславом Мазуром. Він розуміє, що це є провокативні дії проросійських сил», –  зазначив Олег Синютка.

Також він додав, що мав розмову з керівником Національної гвардії, яка забезпечує охорону об’єктів Генерального консульства. Відтак, буде вжито додаткові заходи безпеки.

«Однак на території Львівщини є так багато об’єктів спільної української та польської історії, що забезпечити охорону кожного – це не реально», – сказав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ