Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Контактна група щодо Донбасу вже засідає в Мінську

Засідання тристоронньої контактної групи (Україна-Росія-ОБСЄ|) з врегулювання ситуації на сході України минає в Мінську.

Про це в четвер повідомляє білоруське державне інформагентство БЕЛТА.

"У Мінську проходять очні консультації тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія|) з врегулювання ситуації на сході України з представниками керівництва самопроголошеної Донецької народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, контактна група представлена у повному складі: екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов і офіційний представник діючого голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Адельхейд Тальявіні.

Сторони погодили можливість залучення експертів для відпрацювання технічних деталей обговорюваних питань.

Раніше неназвані джерела висловлювали в ЗМІ здогад, що засідання може початися 1 серпня.

Нагадаємо, увечері 29 липня прес-служба президента Білорусі Олександра Лукашенка поширила інформацію про телефонну розмову з Президентом України Петром Порошенком "за ініціативою української сторони". Порошенко звернувся до Лукашенка з проханням сприяти проведенню в Мінську 31 липня засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за участю другого президента України Леоніди Кучми, посла Росії Михайла Зурабова і представника ОБСЄ.

Як повідомив Порошенко, на обговорення пропонується винести два питання: звільнення всіх заручників, які залишаються біля бойовиків (168 осіб), і забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малазійських авіаліній".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ