Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Контрабандисти мігрантів до ЄС освоюють новий маршрут

Берегова охорона Греції затримала двох підозрюваних у нелегальному перевезенні мігрантів. Як повідомляє у суботу, 20 серпня, агенція dpa з посиланням на правоохоронні органи Греції, під час затримання зловмисники перебували на борту човна, в якому було 38 нелегальних мігрантів.

Човен з нелегалами був затриманий неподалік від грецького острова Міконос, який розташований набагато західніше від звичного маршруту, що використовується біженцями та контрабандистами. До туристичного острова Міконос човни з біженцями прибували вкрай рідко. Як зазначає dpa, це може свідчити про те, що нелегальні перевізники мігрантів почали використовувати новий маршрут для переправлення людей до Європи - з Туреччини напряму до берегів Італії.

Про те, що контрабандисти можуть використовувати новий маршрут, може свідчити і аварія 19 серпня човна з біженцями біля берега острова Сапієнца, який розташований ще західніше - на південному сході від Пелопонеського півострова.

Раніше човни з біженцями, які відправлялись від берегів Туреччини, прямували до грецьких островів у східній частині Егейського моря - найкоротшим маршрутом для нелегалів. До берегів Італії біженці переважно стали відпливати від берегів Лівії з весни 2016 року. Цей маршрут, який є більш небезпечним, ніж з Туреччини до Греції, набув великої популярності після досягнення угоди між Європейським Союзом та Туреччиною про реадмісію біженців, яка запрацювала у березні 2016 року.

Як повідомили у береговій охороні Греції, на даний момент на території країни є 58 тисяч мігрантів.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ