Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський культурний центр у Львові - грибок, безлад і прапор

Сьогодні, 16 березня, контрольна комісія Львівської обласної ради, яка вивчає питання "Російського культурного центру", мала роботу. Вона провела виїзне засідання просто у приміщенні Центру у Львові на вул. Короленка. За участі працівників ОБСЄ.

Завдання перед комісією стоїть таке: з'ясувати, чи правомірно російські товариства, користуються цим приміщенням і чи належно вони його утримують. 

"Комісія має всі документи. Ми встигли поспілкуватись з представниками міського і обласного товариств ім. О.Пушкіна, з представниками ОБСЄ. Відтак, комісія проведе іще 2-3 засідання, і ми будемо готові прийняти рішення", - зазначив голова комісії, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

За його словами, основне завдання комісії - перевести все в юридичну площину. "На цей момент правових підстав цим громадським організаціям користуватись даним приміщенням нема. Ми розуміємо, що їх виселення може мати серйозний суспільний резонанс. Однак ми повинні шанувати закон, водночас зважуючи на суспільний резонанс", - додав Володимир Гірняк.

Під час оглядин були присутні також представники ОБСЄ і члени Товариства ім. О. Пушкіна (керівник Віктор Астахов), що наразі контролює це приміщення.

Усі учасники переконались - приміщення "Російського культурного центру" перебуває у жахливому стані. На стінах та стелі є сліди грибка та плісняви, облущена фарба, у кімнатах різний мотлох та страшний безлад. 

Нагадаємо, що 20 січня цього року уже відбулася схожа зустріч між керівництвом облради, ОБСЄ та представниками російських товариств, які вчинили гучну сварку на очах в міжнародних спостерігачів і влади. 

Росіяни Львова посварились між собою на очах представників ОБСЄ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ