Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Концерт Потапа і Насті Каменських – це приниження для Львова, – Олег Радик

У суботу, 29 жовтня, у Львівському цирку мав би відбутися концерт Потапа і Насті Каменських «10 років». «Патріотично налаштовані львів’яни закликають бойкотувати концерт та й взагалі скасувати його», - зазначив у коментарі для Гал-інфо голова Економічного бойкотного руху Олег Радик.

На його думку, гастролі цього дуету у Львові потрібно було б скасувати вже давно, щоб не розпалювати пристрасті. Проте львівське керівництво культури та керівництво Львівського цирку поки що не відмовилось від цього заходу.

Олег Радик переконаний, що багато хто з львів’ян підтримає бойкотування такого «ватного» концерту у Львові.

Водночас на думку Олега Радика, львів’яни повинні зробити все можливе, щоб у Львові не повторилось те, що сталось у Хмельницькому.

Нагадаємо, що в Хмельницькому в п’ятницю, 21 жовтня, концерт Потапа і Насті був зірваний місцевими активістами. За повідомленням інформаційно-розважального порталу «Марічка NEWS», в супереч рішенню Хмельницької облради прийняте напередодні концерту 20 жовтня «Про заборону проведення гастрольних заходів на території області особам, які публічно підтримують агресію Російської Федерації», концерт Насті і Потапа не скасували. Натомість зреагували радикально налаштовані місцеві активісти. Вони напередодні концерту зібралися біля приміщення клубу «СВ», де мав відбуватися захід. Спершу молодики у масках вигукували заклики до заборони концерту, підкріплюючи це висловленням про творчу діяльність артистів на території Російської Федерації, а пізніше почали кидати у скляні двері яйця, обливати приміщення кров’ю тварин. Далі ще гірше – у хід пішли петарди та димові шашки. До справи втрутились органи правопорядку.  За кілька хвилин полісмени  затримали юнака, який, за попередньою підозрою, застосував перцевий балончик у сутичці між учасниками акції та полісменами. Розглядається питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ч. 4 ст. 296 ККУ (Хуліганство). 

Додамо також, що ще раніше в Івано-Франківську взагалі відмовилися від проведення такого концерту.

Принагідно повідомимо, що, сьогодні, 25 жовтня, під час сесії Львівської обласної ради голова фракції УКРОПу Петро Жукровський нагадав про рішення Львівської облради від 7 червня цього року «Про заборону проведення у Львівській області концертно-розважальних заходів представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі брали участь у концертах, теле- і радіопередачах, інших розважальних заходах на території РФ, в анексованому Криму й окупованих районах Донецької та Луганської областей під час фактичної російсько-української війни».  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ