Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Корчак назвала винних у збоях системи е-декларування

НАЗК не має жодного відношення до коштів, які були виділені урядом на розробку реєстру е-декларацій. При усіх скандалах щодо роботи сайту варто звертатися безпосередньо до Міністерства юстиції. Про це в ефірі програми «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK заявила голова НАЗК Наталія Корчак.

«НАЗК не має жодного відношення до коштів, які були виділені урядом на розробку реєстру е-декларацій. Зокрема, всі цифри, які нині озвучуються у пресі, це суми названі розробниками. Тобто НАЗК не мало і не має жодного відношення до технічного завдання», – запевнила Наталія Корчак.

Очільниця НАЗК каже, що сам тендер на розробку реєстру електронних декларацій проводився за участі Міністерства юстиції. Тому й при усіх скандалах щодо роботи сайту Наталія Корчак радить звертатися саме до Мінюсту. 

«Ще у серпні 2015 року Кабмін прийняв розпорядження, згідно з яким Міністерство юстиції зобов’язувалося забезпечити негайне впровадження реєстру е-декларацій. Зокрема, технічне завдання розробляв Світовий банк, а у рамках технічної допомоги був проведений тендер, де, власне, і обрали фірму «Міранда», яка й розробляла реєстр е-декларацій», – акцентує Корчак.

Додамо, що на запитання ведучої, скільки грошей було виділено на розроблення електронного реєстру декларацій, Наталія Корчак не змогла дати відповіді та назвати конкретної суми. Стосовно цих питань та щодо самої фірми «Міранда» очільниця НАЗК радить звернутися до Міністерства юстиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ