Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Кордія-Муроване» - «Рочин»: суддівська помилка, і знову нічия

Безгольовою нічиєю (0:0) завершився перенесений матч 3 туру чемпіонату Львівщини з футболу серед команд Прем’єр-ліги, у якому соснівський «Рочин» гостював у Мурованому у місцевої «Кордії». Протягом поєдинку команді Володимира Підкіпняка вдалося двічі забити у ворота суперника, проте відомий на теренах Львівщини арбітр Роман Брандибура скасував обидва взяття воріт. Перегравши суперника протягом двох таймів, «Рочин» втратив два очки у Мурованому, так і не забивши бодай одного голу, який би зарахував Роман Брандибура.

Зважаючи на щільний графік матчів, головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк у порівнянні з попереднім матчем у Ковелі зробив одразу кілька змін у стартовому складі команди. Місце у воротах команди зайняв Михайло Грицаль, на фланзі атаки - Вадим Українець, а на лівому фланзі оборони дебютував Арсен Процишин. Останній, як і Юрій Кутний, дебютували за «Рочин» у цьому поєдинку і своєю грою справили хороше враження. Особливо це стосується Арсена Процишина, який був активний на фланзі протягом 67 хвилин, доки його не замінив Юрій Кутний.

Дощ та далеко не найкращий стан газону нівелювали клас соснівського «Рочина» одразу зі старту поєдинку. Вболівальники на трибунах навіть жартували, що в таку погоду на такому полі і славна іспанська «Барселона» не змогла б виграти у Мурованому. Протягом усього поєдинку вболівальники обох команд побачили дуже багато чоловічої боротьби і не так багато гольових моментів. Зі старту матчу стало зрозуміло: успішний старт «Кордії» з Мурованого у Прем’єр-лізі просто зобов’язує цю команду кістьми лягати у кожному матчі і відбирати очки в іменитіших та титулованіших суперників.

Про свою появу на полі славний арбітр Роман Брандибура нагадав уже на першій хвилині поєдинку. За не надто грубий фол в центрі поля гравець «Рочина» Юрій Яструб отримав жовту картку. Одразу можна себе було зловити на думці, що при такому трактуванні порушень правил в центрі поля гравці обох команд дограватимуть цей матч приблизно 6 на 6, а не 11 на 11.

До мокрого та непростого газону у Мурованому краще пристосувалися гравці «Рочина». Олексій Найдишак міг виводити соснівчан вперед уже на 3 хвилині поєдинку, проте після подачі з кутового головою пробив в поперечину. Надалі на такі гольові моменти вболівальникам з Соснівки довелося зачекати: «Рочин» хоч і позиційно атакував набагато більше, проте гравці «Кордії» відбивали атаки суперника і при кожній можливості бігли вперед у контратаку. За увесь перший тайм гравці «Кордії» лише кілька разів з-за меж штрафного майданчика пробили по воротах Грицаля. Для голкіпера «Рочина» ці удари були не більше, аніж тренувальними.

Окрім моменту Найдишака на 3 хвилині матчу, гравці «Рочина» мали ще кілька перспективних атак у першому таймі. Чимало з них завершувалися неточними ударами Богданова та Найдишака. Яструб пробив у голкіпера, а реактивному Болкіту ніяк не вдавалося вирізати прицільний пас у штрафний майданчик.

Зважаючи на перевагу «Рочина» у  першу першому  таймі, десь відчувалося, що гості з Соснівки повинні забити у другій 45-хвилинці. Щоб підсилити атаку своєї команди, Володимир Підкіпняк випустив нестаріючого нападника Андрія Деву та уже по ходу другого тайму зробив ще кілька замін, спрямованих на посилення атаки своєї команди.

Незважаючи на це, час спливав, а гравці «Кордії» надійно оборонялися. Як і у першому таймі, господарі при першій можливості йшли в атаку, де також шукали своє щастя у штрафному майданчику. У другому таймі гравці з Мурованого створили 2-3 напівмоменти біля воріт Грицаля, з якими кіпер «Рочина» впорався на відмінно.

Незважаючи на це, атаки «Рочина» і цілеспрямована гра на перемогу – значно більше, аніж те, що створили господарі. Не реалізувавши кілька перспективних атак, «Рочин» таки забив на 78 хвилині матчу. Щоправда, арбітр Роман Брандибура замість того, щоб зарахувати гол чи призначити пенальті, вирішив зафіксувати атаку на голкіпера. Це рішення рефері як мінімум було дивним, оскільки після помилки воротаря на виході захисник «Кордії» руками виніс м’яч з лінії власних воріт. Після цього епізоду місцеві вболівальники неодноразово перегукувалися між собою, що арбітр робить усе можливе, щоб не зіпсувати їм настрій.

Якщо другий гол «Рочина» уже в компенсований арбітром час (забив Іванишин) можна списати на офсайд, то про перше взяття воріт можна говорити багато, оскільки рішення арбітра вплинуло на підсумковий результат матчу.

Якщо відверто, то у чемпіонаті Львівщини «Рочину» «щастить» на арбітрів, які тими чи іншими рішеннями впливають на підсумковий результат поєдинку. Мабуть, немає сенсу згадувати конкретні поєдинки, а залишається лише сподіватися на кваліфіковане та об’єктивне суддівство у майбутньому. Хотілося б вірити, щоб «люди в чорному» аж ніяк своїми рішеннями не впливали на підсумковий хід поєдинку, а усе найцікавіше вболівальникам гравці дарували безпосередньо на футбольному  полі.     

Два відмінені голи та кілька нереалізованих перспективних моментів залишили «Рочин» без перемоги у цьому матчі. Безгольова нічия, без сумніву, більше задовольнила гравців «Кордії» у цьому матчі. За достойний  бій проти срібного призера минулорічного чемпіонату їм також потрібно віддати належне.

Прем’єр-ліга. Перенесений матч 3 туру. Муроване. Стадіон «Шкільний»». 300 глядачів

СФК «Кордія-Муроване» - «Рочин» (Соснівка) – 0:0 (0:0)

СФК «Кордія-Муроване»: Думич, Шпур, В. Малецький, Феджора, Поплавський, Матвіїв, М. Малецький, Голуб (Довганич, 86), Цицик (Коляса, 67), Хижий, Бабій (Бідак, 60)

«Рочин»: Грицаль, Домальчук, Ільїн, Портянко, Процишин (Кутний, 67), Богданов, Найдишак, Яструб (Васюта, 67), Українець (Іванишин, 60), Кохман (Дева, 46), Болкіт (Божик, 87)

Попередження: Яструб, 1, Дева, 80 – Бідак, 72, Шпур, 85

Арбітр: Роман Брандибура (Н. Розділ)

Асистенти  арбітра: Олександра Вдовіна (Львів), Юрій Пилипів (Львів)

Спостерігач арбітражу: Олександр Бриндза (Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ