Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Короткі дрімання роблять нас щасливішими та продуктивнішими

Британські дослідники з'ясували, що короткі дрімання впродовж дня допомагають не лише відпочити, а й роблять людей щасливішими та продуктивнішими.
фото умовне

Понад 1000 людей різного віку взяли участь у інтернет-анкеті Единбурзького інтернаціонального фестивалю науки. Результати показали, що рівень щастя людей залежав від того, чи і як довго вони дрімали впродовж дня.

Учасники поділились на три групи:

- одні, які не дрімали

- інші, які дрімали менше, ніж півгодини

- третя група, ті, які дрімали впродовж дня понад 30 хв.

Аналіз  відповідей на психологічні питання показав, що 66 із 100 учасників, які мали короткотривалі дрімання, показують вищу продуктивність. Також відчуття щастя у цих людей було і по  відношенню до інших.

"Сучасні дослідження показали, що короткотривалі дрімання від 30 хв роблять людей більш зосередженими, продуктивними та креативними. Нові результати показали, що також існує можливість стати більш щасливим", - каже психолог Річард Вайсмен (Richard Wiseman) із Хартфордширського Університету (Велика Британія), - пише видання Sputnik.

Деякі компанії, такі як Google, мають спеціальні кімнати, у яких працівники можуть відпочити. Хоча, число фірм, які таке практикують, є доволі мале. Лише 11 зі 100 опитуваних зазначили, що їм дозволено короткий сон на роботі.

Річард Вайсмен наголосив, що хоча і короткі дрімання близько 20-30 хв корисні для здоров'я і для збільшення продуктивності, то довготривалий сон вдень не є корисний та може викликати у організмі певні ризики щодо захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ