Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Корумповані прикордонники і митники "вивели" Військову прокуратуру Західного регіону на перше місце

Військовий прокурор Західного регіону України полковник юстиції Сенюк Олег Володимирович на нараді 11 квітня 2017 року підвів підсумки роботи військової прокуратури регіону за перший квартал поточного року. Повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

У вступному слові прокурор регіону наголосив, що упродовж вказаного періоду офіцерами військової прокуратури вжито комплекс заходів щодо підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності у зміцненні законності, захисту прав громадян та інтересів держави від неправомірних посягань, виконання визначених законом функцій і завдань.

Зокрема, слідчими органів прокуратури розслідувалося 1008 кримінальних проваджень. Досудове розслідування завершено у 339 кримінальних провадженнях (34% від розслідуваних). До суду з обвинувальним актом скеровано 186 кримінальних проваджень (55% від числа закінчених).

З числа скерованих до суду обвинувальних актів 30 (16%)  – про корупційні правопорушення (1-й результат по Україні). Це справи про корумпованих прикордонників і митників, посадовців державних підприємств, які опікувалися обороноздатністю держави.

Також належний результат забезпечено в розслідуванні та направлені до суду кримінальних проваджень у бюджетній сфері – 3 (2-й результат по Україні). По закінчених кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування понад 866 тис грн з понад 1,5 млн грн завданих, що становить 56%.

Окрім того, прокурор регіону звернув особливу увагу присутніх на необхідності належної організації планового заходу щодо вивчення ефективності представництва інтересів держави у сфері використання військового та державного майна і земель у військових формуваннях, оборонно-промислового комплексу, на державних підприємствах Міністерства оборони України.

По завершенні наради військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк відзначив сумлінне і зразкове виконання службових обов’язків, професіоналізм, ініціативу, наполегливість у роботі та особистий внесок у справу окремих прокурорсько-слідчих працівників.

Зокрема, вручив нагрудні знаки «За високі результати у службовій діяльності» та «За довготривалу бездоганну службу». Також оголосив подяки військового прокурора регіону та нагородив цінними подарунками – годинниками кращого державного обвинувача року – прокурора військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону Павла Книша та кращих слідчих року – слідчого військової прокуратури Ужгородського гарнізону Дениса Тетеніча і слідчого військової прокуратури Тернопільського гарнізону Андрія Багрія.

Олег Володимирович висловив упевненість в тому, що кожен крок працівників є професійним, виваженим і гідним високого чину працівника прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ