Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кошти на програму «теплих кредитів» будуть виділені вже найближчим часом, – Гройсман

Додаткові кошти на програму «теплих кредитів» будуть виділені вже найближчим часом, – Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що кошти на «теплі кредити» буде перерозподілено вже найближчим часом. Про це він заявив 7 квітня у ході Форуму РПР «Уряд під мікроскопом: підсумки року реформ і виклики», відповідаючи на пропозицію координаторки житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Бойко щодо необхідності продовження програми «теплих кредитів» та поширення програми на індивідуальні прилади обліку газу.

«Не треба збирати підписи під заявою! Я прямо зараз даю доручення міністру фінансів Олександрові Данилюку та Віце-прем’єр-міністру Геннадію Зубку щодо перерозподілу коштів на «теплі кредити», я ставлю це питання на контроль у своєму апараті. Як відомо, на «теплі кредити» було виділено 400 мільйонів гривень, іще 400 – на Фонд енергоефективності, але я обіцяв: якщо програма користуватиметься попитом – кошти буде надано. А попит на програму, безумовно, дуже високий», – зазначив Володимир Гройсман.

Також Прем’єр-міністр запевнив, що реформаторські закони з «пакету енергоефективності» перебувають під особливою опікою уряду та міжнародних організацій, і найближчим часом будуть прийняті Верховною Радою.

Відповідаючи на питання щодо того, коли Уряд внесе кандидатуру до конкурсної комісії з відбору складу НКРЕКП, Володимир Гройсман зазначив, що виступає однозначно за переформатування Нацкомісії та за підвищення прозорості її роботи, проте консультації щодо призначення учасників комісії, що відбиратиме нових членів НКРЕКП, в Уряді іще не проводилися, тож він не може сказати, коли процес щодо урядової квоти буде завершено.

Окрім того, Володимир Гройсман зазначив, що не підтримує рішення щодо виділення в тарифі «абонплати» за транспортування та розподіл газу, оскільки «2 + 2 не може дорівнювати 8, тобто таке розділення тарифу не має призводити до збільшення витрат споживачів на газ». Він заявив, що сам механізм можна буде вважати справедливим, якщо він не збільшуватиме витрати споживачів, тобто «2 + 2 дорівнюватиме 4».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ