Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кошти по програмі капітального будівництва на Львівщині погано «освоюють»

Кошти по програмі капітального будівництва на Львівщині використовують незадовільно. Про це сьогодні, 8 листопада 2007 року на засіданні колегії ЛОДА повідомив перший заступник голови ЛОДА Валерій П‘ятак.
За інформацією Головного управління економіки області програма капітального будівництва об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету профінансована на загальну суму 10 517,5 тис. грн. з передбачених 22 169,4 тис. грн., що становить лише 47,4 % від загального фінансування програми.
Загальнообласні об'єкти профінансовано на загальну суму 6 561,7 тис. грн. з передбачених 14 268,3 тис. грн., що становить 46 %, а субвенцію місцевим бюджетам на виконання інвестиційних проектів з передбачених 7 901,1 тис. грн. профінансовано лише на 3 955,8 тис. грн., що становить 50 % від передбаченої суми коштів.
Згідно з Рамковою угодою, підписаною між ЛОДА та ВАТ «Укрнафта», НАК «Нафтогаз України», в область надійшло 8,6 млн. грн. з 14 млн. грн. (61 %) які на це передбачались. Фактично ж освоєно 3,5 мли. грн.
За словами П‘ятака під загрозою зриву освоєння коштів державного бюджету існує в містах Львів, Борислав, Дрогобич, Стрий, Моршин, в Бродівському, Пустомитівському, Сокальському та Яворівському районах. Основними причинами незадовільного використання коштів є неоперативне проведення тендерних процедур, неналежна організація роботи на об'єктах, недостатній контроль за роботою підрядних організацій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ