Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Костенко виставив Росії рахунок на 100 млрд дол. США

Лідер УНП Юрій Костенко вважає, що Росія, а саме Ощадбанк СРСР, повинна заплатити громадянам україни 100 млрд дол. США у рамках повернення заощаджень громадян колишнього СРСР. Про це Костенко заявив під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові.
На думку Костенка, саме у таку суму оцінюються на нинішній день заощадження українців, що станом на 1 січня 1991 року становили 84,3 млрд рублів. З цього приводу народні депутати Костенко, Джоджик та Заєць вже внесли відповідні законопроекти у ВРУ, зокрема, це законопроект про організацію парламентських слухань з питань правонаступництва боргів СРСР, який був зареєстрований 27 лютого.
Костенко також каже, що початок такого процесу необхідний, оскільки країни ЄС – Франція, Великобританія та Литва вже виставили рахунки Росії. Найбільш успішний, за словами Костенка, процес повернення боргів – у Франції, яка виставила рахунок на 400 млн дол. Натомість Литва виставила рахунок на 28 млрд дол.
„Ми повинні вже зараз ініціювати такі повернення, і я впевнений, що гроші будуть повернені протягом короткого періоду часу – 5-10 років, а не через 50 чи 100. Українці повинні відстоювати свої права”, – сказав Костенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ