Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Костюк розпочав об’їзд великих підприємств Львівщини

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк 9 листопада провів зустріч з Генеральним директором-головою правління ВАТ «Миколаївцемент» Гюнтером Сметана та директором з правових питань та зв’язків з органами державної влади та місцевого самоврядування Юлією Андрусів. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Генеральний директор Гюнтер Сметана коротко розповів про діяльність ВАТ «Миколаївцемент» та повідомив, що в цей час вони працюють над великим інвестиційним проектом. Цей проект передбачає заміну заводу на новий, збільшення економічної потужності та переміщення заводу у кар’єр, де видобувається сировина. Таким чином буде усунутий будь-який шумовий та екологічний вплив на навколишнє середовище. Гюнтер Сметана також повідомив про нагальні проблеми, які необхідно вирішити для роботи інвестиційного проекту: «У нас є два основні акціонери: Європейський банк реконструкції та розвитку та група «Лафарж». Основним завданням є переконати їх в тому, що потрібно інвестувати 330 млн євро у новий завод». 

Своєю чергою директор з правових питань та зв’язків з органами державної влади та місцевого самоврядування ВАТ «Миколаївцемент» Юлія Андрусів зазначила, що для згоди у фінансовій підтримці інвестиційного проекту основних акціонерів, слід розширити резерви, довести, що є достатньо запасів сировини для виробництва цементу. «Основною нагальною проблемою є необхідність у якнайшвидшому погодженні відводу землі під потреби кар’єру. Також вирішення потребує питання відводу землі під залізничну колію для постачання сировини з кар’єру на завод». 

Михайло Костюк запевнив керівництво ВАТ «Миколаївцемент», що Львівська облдержадміністрація максимально сприятиме вирішенню основних проблем заводу, наголосивши: «Ви однозначно маєте підтримку з моєї сторони. Немає жодних моментів, які ми не змогли б вирішити в рамках закону. Тому пропоную підготувати відповідні звернення, де слід більш детально прописати ті проблемні питання, які у вас є на сьогодні і, які на вас чекають у майбутньому. Щоб можна було дати відповідні доручення для максимального сприяння». 

Генеральний директор-голова правління ВАТ «Миколаївцемент» також повідомив, що на новому заводі працюватиме близько 300 осіб, що є менше ніж на сьогодні. За словами Гюнтера Сметани, для покращення цієї ситуації та створення нових робочих місць розробляється проект бізнес-парку на території старого заводу, де люди зможуть розпочати свій бізнес. 

Голова Львівської облдержадміністрації наголосив: «Дуже важливо, щоб існуючий завод на час виконання інвестиційного проекту продовжував працювати. Нашими основним критерієм є збільшення кількості робочих місць. Тому будь-який проект, який збільшує кількість нових робочих місць матиме лінію максимального сприяння. Важливим також є те, щоб нова лінія ВАТ «Миколаївцемент» була максимально екологічно ефективною. Негативним залишається зменшення чисельності працюючих на новому заводі. Тому, враховуючи максимальну автоматизацію основного виробництва, ви повинні запропонувати і організувати сприяння іншому бізнесу, який би створив нові робочі місця. Також я однозначно підтримую Вас в частині реалізації перевезень сировини залізничною колією, щоб не перевантажувати автомобільні шляхи і хочу зазначити, що ми сприятимемо усім виробникам, які максимально користуватимуться залізничним транспортом».

ВАТ «Миколаївцемент» входить до складу Групи «Лафарж» - світового лідера з виробництва будматеріалів. Основний вид діяльності – виробництво цементу. Основною сировинною базою виробництва є поклади вапняку та глини у кар’єрах, які знаходяться на відстані 8 -12 км від підприємства. 

Підприємство працює з 1950 року. Спеціалізація - випуск цементу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ