Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Костюк зустрівся із Послом Австрійської Республіки в Україні

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк 15 листопада провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Голова облдержадміністрації привітав делегацію Австрійської Республіки на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом на Львівщині, зазначивши, що Львівський регіон ментально та історично наближений до Австрії.

«Мені дуже приємно вітати вас на Львівщині, адже ми і надалі будемо розвивати транснаціональне співробітництво. Влада Львівщини також зацікавлена у спільній реалізації дуже багатьох проектів, зокрема у галузі туризму та сільського господарства», - сказав Михайло Костюк.
Голова Львівської облдержадміністрації також висловив переконання, що враховуючи добру історію розвитку залізничного транспорту між Україною та Австрією, адже саме із Відня до Львова 150 років тому приїхав перший поїзд та Львів завдяки залізничному сполученню був інтегрований у Європу, влада Львівщини надіється на подальшу конструктивну та плідну співпрацю, до якої докладатиме максимум зусиль.  

Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм подякував голові Львівської облдержадміністрації Михайлу Костюку за сьогоднішню зустріч, принагідно нагадавши, що у лютому цього року уже мав зустріч із Михайлом Костюком, на якій обговорювались питання відзначення 150 річчя встановлення залізничного сполучення між Львовом та Віднем.
Посол також розповів, що сьогодні уже мав зустріч із головою спостережної ради австрійської компанії «АВЕ», також відвідав «саll-центр» Австрійських авіаліній у Львові, де уже працює більше 50 працівників. Посол також повідомив, що ввечері, крім відвідин футбольного матчу між збірними командами України та Австрії, на новозбудованому стадіоні «Арена Львів» також відвідає низку концертів та виступить із науковими доповідями.

Вольф Дітріх Хайм також відзначив високий рівень навчання студентів у Львівських вищих навчальних закладах, зазначивши, що австрійці у повсякденній роботі відчувають значні успіхи львівської науки.

«Львів – цікаве місце та місто для розташування австрійського бізнесу, і свідченням того є той факт, що нещодавно у передмісті Львова фірма «BLUM», яка виробляє меблеву фурнітуру, відкрила адміністравтино-складський комплекс. «Деякі австрійські компанії починають виходити на український ринок саме із Львівщини», - наголосив Посол.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ