Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кожна родина сплатила за рік зайвих 720 грн банківської комісії під час оплати комуналки, – «Наш край»

Антимонопольний комітет має оштрафувати комерційні банки, які неправомірно стягували додаткову комісію під час сплати за комуналку, та змусити їх повернути надмірно сплачені кошти людям. Відповідне звернення було направлено до Антимонопольного комітету України, заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

Також у партії вимагають від НКРЕКП вивчити тарифи усіх без виключення надавачів комунальних послуг та виключити з їхньої структури банківську комісію.

За словами Мазурчака, за результатами звіту Антимонопольного комітету були виявлені кричущі факти подвійної сплати українцями банківської комісії під час оплати комунальних послуг.

«Низка комерційних банків неправомірно стягували з людей банківську комісію під час оплати за комунальні послуги, яка вже була закладена в їхню ціну. З цим не можна миритись. Люди платять останні гроші за надзвичайно дорогу комуналку, і у цей же час банки намагаються на людях нажитись. Ми вимагаємо від НКРЕКП детального вивчити тарифи надавачів комунальних послуг та виключити з їхньої структури банківську комісію. Але разом із тим підприємства, які стягували з людей зайві гроші, не повинні лишитись безкарними. Вони мають бути оштрафовані АМКУ, а неправомірно стягнуті гроші мають бути повернені людям», – наголосив Мазурчак.

Він також зазначив, що за середньої плати за комунальні послуги під час опалювального сезону у 1300 гривень, кожна українська сім’я надмірно сплачувала до 40-60 грн на місяць, за рік ця сума становить 480-720 грн.

Як відомо, нещодавно АМКУ опублікував звіт, в якому йдеться про те, що люди сплачують подвійну банківську комісію під час оплати комунальних послуг готівкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ