Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КПЛ стурбований хвилею насилля, що виникла на Львівщині

Комітет підприємців Львівщини висловився з приводу з приводу убивства директора заводу ТзОВ „Галімпекс-Склодзеркальний завод” Богдана Дацка.
Текст заяви подаємо нижче:

„Комітет підприємців Львівщини обурений і шокований нахабним вбивством успішного львівського підприємця Богдана Дацка.
Кулі, які позбавили життя Богдана Дацка, не тільки відібрали у сім’ї чоловіка і батька, а й розстріляли сприятливий для чесного бізнесу інвестиційний клімат.
Можливість позірних вбивств на очах у численних свідків, по дорозі дітей до школи вказує на відчуття безкарності убивць. Ця безкарність має підстави: ні вбивство Сенчука, ні замах на Федишина не розслідувані до кінця. Таким чином правоохоронні органи та влада або не можуть, або не хочуть, або зацікавлені у не розслідуванні справ проти підприємців.
Комітет підприємців Львівщини занепокоєний тим, що мотивом для такої хвилі насилля може бути намагання погіршити інвестиційний клімат, створити сприятливе середовище для рейдерства, силових захоплень підприємств та загнати чесний бізнес назад у тіньову економіку, де переваги має не якість бізнесу, а наявність сили і корупційних зв’язків.
За відсутності жорсткої відповідальності представників виконавчої влади, правоохоронців та чесних судових рішень бізнес буде змушений шукати ефективних позаправових методів захисту. Чи не в подальшій ескалації насилля зацікавлені убивці?
Чи не означає це, що весь привабливий місцевий бізнес, який ще не прибрали до рук східноукраїнські та столичні фінансово-промислові групи, змушений наймати собі охоронців?”
Повідомили в прес-службі КПЛ.
Нагадаємо, 15 жовтня 2005 року у Львові вчинили замах на життя заступника начальника зміни Рава-Руської митниці Володимира Полуситка, якого обстріляли поблизу власного помешкання, 29 листопада 2005 року біля Брюховицького кладовища кілер розстріляв екс-голову Львівської ОДА Степана Сенчука, 20 грудня 2005 року підпалили машину начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Ярослава Вовчака, який від отриманих травм 27 грудня помер у лікарні, 26 жовтня 2006 року неподалік ТзОВ „Шувар” підірвали машину гендиректора ринку Романа Федишина, який йому обійшовся трамвою ноги, однак від вибуху загинула 14-річна дівчинка, яка випадково проходила поруч, і сьогодні, 14 листопада, близько 8.00 біля прохідної ТзОВ „Галімпекс-Склодзеркальний завод”, що на вул. Балабана, 15, розстріляли директора заводу Богдана Дацка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ