Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

КПП «Ужгород» заблокували машини з іноземною реєстрацією

КПП «Ужгород» на кордоні з Словаччиною – заблокували водії на авто з іноземною реєстрацією. Так закарпатці протестують проти відмови закарпатської митниці брати до уваги довідки з СТО, як підставу для відстрочки технічного перетину кордону.

Про це повідомив Мукачево.нет.

Близько 11:00 кілька десятків водіїв на автомобілях з іноземною реєстрацією заблокували пункт пропуску «Ужгород», де зазвичай відбувається так звана «пересічка»: технічний виїзд авто із іноземною реєстрацією на 5-й день перебування в Україні. Такі вимоги Митного кодексу України.

Днями у Закарпатській митниці уточнили, що довідка з СТО про ремонт автомобіля більше не є підставою для відстрочки технічного перетину. І саме це збурило місцевих водіїв, які вийшли на акцію протесту.

Наразі участь у блокуванні КПП бере участь близько 150 автомобілів. Переважно на словацькій, чеській та угорській реєстраціях.

Як уточнили учасники акції, їхній протест - безстроковий, і триватиме доти, доки не виконають головну вимогу: відновлять дію довідок з СТО про стан автомобіля як підтвердження відтермінування 5-денного періоду перетину кордону для автомобілів з іноземною реєстрацією.

Станом на 15:00 КПП був заблокований. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ