Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Країни G20 вирішили ділитися розвідданими

Cвітові лідери країн Великої двадцятки (G20) пообіцяли посилити прикордонний контроль, активізувати обмін розвідданими і розправитися з фінансуванням тероризму. Про це повідомив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон на прес-конференції в Анталії, де проходив саміт "Великої двадцятки".

"Ми домовилися вжити додаткових важливих заходів щодо відрізання терористів від фінансування, на яке вони покладаються..., поліпшення власного захисту від загрози іноземних бойовиків шляхом обміну розвідданими і припинення можливості для їх (терористів – ред.) переміщень", - сказав він.

Зазначається, що обговорення терактів в Парижі на полях саміту G20 перетягнуло на себе більшу частину уваги, відібравши його у теми сирійської громадянської війни.

Водночас, президент Росії Володимир Путін на полях саміту провів окрему зустріч щодо сирійської кризи з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці та британським прем'єром Кемероном.

Варто зазначити, що саміту G20 передувала зустріч у Відні на рівні міністрів закордонних справ країн коаліції по боротьбі з ІДІЛ, перської затоки, Африки та Росії, на якій обговорювалися шляхи політичного врегулювання війни в Сирії. У підсумку перемовники щодо Сирії домовилися про завершення політичного процесу протягом 18 місяців.

У комюніке повідомляється, що в рамках саміту G20 було прийнято 23 документа з питань глобальному розвитку, зроблено 9 колективних заяв міністрів різних галузей економіки, створені робочі групи та узгоджені плани сталого розвитку аж до 2030 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ