Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До Ради Безпеки ООН звернулись з проханням створити трибунал у справі збитого MH17

Країни, які проводять незалежне кримінальне розслідування справи за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 людей, звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні пов’язаних з цим інцидентом злочинів. Повідомила прес-служба МЗС України.

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна вважають, що заснування Радою Безпеки ООН незалежного міжнародного кримінального трибуналу є найкращим засобом забезпечення справедливості для жертв та їхніх близьких і відповідатиме найвищим міжнародним стандартам. Такі дії будуть адекватною реакцією ООН на трагедію, оскільки інцидент і пов’язані з ним наслідки для безпеки цивільної авіації зачіпають інтереси міжнародного співтовариства в цілому. З огляду на це, п’ять країн докладають зусиль щоб забезпечити підтримку членів Ради Безпеки ООН для створення трибуналу.

Відразу після катастрофи рейсу MH17 Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію 2166, що містить вимоги притягнути до відповідальності винних і забезпечити належну співпрацю на міждержавному рівні для встановлення відповідальності.

Створення з цією метою міжнародного кримінального трибуналу відповідно до розділу VII Статуту ООН буде чітким сигналом того, що міжнародне співтовариство не буде миритися з актами, які загрожують міжнародному миру і безпеці, та наражати на небезпеку цивільну авіацію. Заснування трибуналу Радою Безпеки ООН забезпечить  широку міжнародну підтримку і максимальні можливості міжнародного співробітництва, що є необхідним для ефективного кримінального переслідування.

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна закликають членів Ради Безпеки підтримати цю пропозицію з метою забезпечення притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні цих злочинів,  та запобігання загроз безпеці цивільної авіації.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ