Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Краматорський дитячий будинок потребує волонтерської допомоги!

Погляд маленького Андрійчика просто неможливо забути. І скільки б не пройшло часу,  закриваючи очі, я бачу, як він намагається усміхнутись мені. Усміхнутись, і поділитись своєю теплотою з незнайомим чоловіком у однострої, який крізь скло боксу медичного ізолятора душить в собі сльози розпачу, ховаючи їх за усмішкою. Я махнув Андрійчику рукою, він спробував зробити це у відповідь. Та… Не зміг, бо невеличке тільце маленького українця знову почали зводити судоми, надаючи дитині нелюдського болю.

Андрійчик – один з тих хворих дітей, яких вдалось врятувати з окупованого російськими загарбниками Донецька. Зараз  разом з іншими дітками його привезли до краматорського дитячого будинку «Антошка».

- Наш будинок розрахований на сімдесят діток, - розповідає Людмила Шєвцова, заступник головного лікаря дитячого будинку. – Проте, в нас зараз їх аж 115! Дітки від  немовлятка і до чотирьох років. Є здорові, а є дуже хворі малюки.

Звичайно, штат будинку не розрахований на таку кількість дітей. Та працівники таких закладів завжди вирізнялись відданістю своїй справі. Для них ніколи не було і не буде чужих дітей. Тому, отримавши майже подвійне навантаження, ці жіночки все ж виходять на роботу, замінюючи кинутим батьками дітям і маму, і тата, і теплоту родинної оселі.

У зв’язку з напруженою ситуацією, яку створила Російська Федерація на сході нашої країни, дитячий будинок опинився в дуже складному становищі. Не вистачає як елементарних речей, скажімо, памперсів, так і складних медичних препаратів. Адже деякі хворі малюки навіть не можуть ковтати, їх годують через спеціальні катетери. Та для цього потрібно спеціальний набір продуктів. Довідавшись про проблеми маленьких українців, військовослужбовці сил АТО вирішили допомогти дітям. Збирають продукти, регулярно привозять їх на кухню дитячого будинку.

- Ми щиро дякуємо військовослужбовцям за підтримку, - продовжила  Людмила Шєвцова.- Нам це дуже потрібно і важливо.

Та є речі, які просто не під силу знайти військовослужбовцям. Тому маємо нагоду і звертаємось до волонтерських організацій з проханням допомогти діткам - маленьким громадянам нашої великої держави. І нехай від цих малюків свого часу відмовились їхні батьки, та не маємо права відмовитись всі ми. Бо діти, які позбавлені родини - теж діти, і заслуговують на дитинство.

Адреса дитячого будинку: місто Краматорськ, вулиця Дворцова 67/а, дитячий будинок «Антошка».

Тарас ГРЕНЬ

Медіа-центр МОУ Львів


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ