Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Краще бути гарним машиністом, ніж поганим депутатом, - Віталій Замольський

Машиніст, який попередив про штурм Майдану, вважає, що краще бути гарним машиністом, ніж поганим депутатом. Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV.

Машиніст київського метрополітену Віталій Замольський поділився спогадами про Революцію гідності, що почалася минулого року на Майдані Незалежності.

"Я віз пасажирів по синій гілці і повідомив, що станція метро "Майдан Незалежності" закрита через те, що Беркут" штурмує наметове містечко", – зазначив Замольський і додав, що одразу після цього на станції до нього нього підійшла міліція. 

"На станції "Майдан Незалежності" до мене підійшов підполковник міліції, почав з'ясовувати в мене, хто мені наказав дати цю інформацію, скільки мені за це заплатили. Я йому сказав: "Невже я збрехав? Невже там немає "Беркута"? Невже там немає штурму?". Він сказав, що "там все правильно". "Ну, тоді ми з вами один одного не розуміємо", – відповів я. Він подивився, який маршрут, який час був, от, і почав комусь десь надзвонювати. От така історія", – розповів машиніст.

За його словами, він не планував цього наперед, це був емоційний порив, оскільки в той час на Майдані були його рідні.

"То був порив емоційний, дійсно, якщо зважати, що мій брат у той час був на Майдані", – зазначив він.

Чоловік також повідомив, що вирішив у той день поїхати на роботу, а не піти на Майдан, оскільки як машиніст він міг привезти людей більше, "аніж прийду один на Майдан".

За словами Замольського, за свою сміливість він не отримував пропозиції піти в політику, але  нітрохи про це не жалкує. 

"Я думаю, що краще бути гарним машиністом, ніж поганим депутатом", – наголосив він.

"Я вважаю, що зараз люди трошечки розслабилися, не треба третього Майдану, треба зараз, щоб було більш сильне громадське суспільство, громадські рухи, які б у випадках, коли якийсь можновладець поплутав свою кишеню і бюджет держави, зразу отримав би по руках; щоб влада зрозуміла, що вони найняті робітники народу і щоб вони робили не так, як вони хочуть, а так, як це потрібно народу і державі", – зазначив  Віталій Замольський.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ