Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Краще, щоб ніхто не впливав на суддів, - Ключковський

Рішенню суду певного рівня може дати оцінку лише суд вищої інстанції. Якщо народні депутати впливатимуть будь-як на судову гілку влади, то принцип розподілу влади зберегти не вдасться. Так прокоментував звернення Громадського форуму Львова народний депутат України Юрій Ключковський.
„Не лише народні депутати можуть оскаржити неправомірні дії суддів. Є Вища рада юстиції, до якої можна звернутись і не будучи народним депутатом. Я вважаю, що коли депутати будуть мати хоча б мінімальний вплив на судову гілку влади, принцип розподілу влад перестане діяти. Тут потрібний дуже обережний підхід, оскільки будь-який вплив ззовні на судову систему може мати непередбачувані наслідки”, – переконаний народний депутат.
 Водночас депутат висловив переконання, що судова система України не є досконалою, як і будь-якої іншої країни. Тому, на думку Юрія Ключковського, до кожного випадку у судовій практиці треба підходити індивідуально. „Важелів впливу на суд не мають ні міністри, ні народні депутати і не повинні їх мати”, – додав народний депутат.
 Нагадаємо, сьогодні Громадський форум Львова звернувся до політичних партій з проханням  домогти у притягненні недобросовісних суддів до відповідальності через ініціювання питань про їх профпридатність перед кваліфікаційними комісіями суддів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ