Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук: Конституційна асамблея працюватиме і без опозиції

Леонід Кравчук стверджує, що опозиція — це всього лише п’ять членів Конституційної асамблеї, а потяг піде і без них.

Керівник Науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї Леонід Кравчук вважає, що відмова опозиції не завадить роботі асамблеї.

«Для п'яти партій є квота на представництво. Якщо їх не буде, то не буде ста членів, а буде 95. Але це зовсім не означає, що Конституційна асамблея не буде працювати. Дехто каже, що Конституційна асамблея хоче замінити Верховну Раду. Ну, ми ж не вносимо зміни до Конституції, ми їх пропонуємо!», — зазначив Леонід Кравчук у коментарі «Радіо Свобода».

Як повідомлялося, опозиція відмовилася освячувати своєю участю створену президентом Конституційну асамблею. Учасники Комітету опору диктатурі не братимуть участь в її роботі, заявивши, що асамблея — лише «ширма для прикриття антидемократичних і авторитарних змін до Основного закону».

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович своїм указом N31 визначив принципи формування та організації діяльності Конституційної асамблеї. Кандидатури до її складу має бути подано до 16 квітня 2012 року. Асамблея складатиметься зі 100 осіб, 34 з них вносяться президентом, решта — від політичних партій, інститутів, громадських організацій тощо.

До складу Конституційної асамблеї мають увійти представники парламентських фракцій: Партії регіонів, «БЮТ-Батьківщина», НУНС, КПУ, Народної партії, «Реформи заради майбутнього», а також наступних партій: «Фронт змін», «Сильна Україна», ВО «Свобода», «УДАР» Віталія Кличка, СПУ, Єдиний центр.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ