Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Кредобанк» очолив рейтинг надійності депозитів українських банків за підсумками 9 місяців

«Кредобанк» посів перше місце у рейтингу надійності банківських депозитів України, який вже п’ятнадцятий раз проводить українське рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» на підставі публічної інформації про роботу банків та їхньої фінансової звітності за 9 місяців 2016 року. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Як зазначають аналітики агентства, при визначенні підсумків рейтингу було враховано те, що «Кредобанк» за 9 місяців 2016 року забезпечив приріст власного капіталу на 28,76%, а також те,  прибуток банку в 224,911 млн. гривень (після оподаткування) за цей же період є одним із найвищих показників у банківській системі України. Також була врахована належність банку до найбільшої польської банківської групи з державним капіталом – PKO Bank Polski, яка є лідером польського банківського сектору.

«Незмінно найвищий результат «Кредобанку» в рейтингу надійності банківських депозитів у 2016 році підтверджує не тільки високий рівень довіри клієнтів до банку, а й зростання основних фінансових показників, – говорить заступник голови правління ПАТ «Кредобанк» Даміан Раґан. – Нам особливо приємно, що вирішальним фактором перемоги у рейтингу депозитів стала не стільки належність до найбільшої фінансової групи Польщі, скільки зростання чистого прибутку, доходів та дотримання обов’язкових нормативів, незважаючи на складні зовнішні умови».

До п’ятнадцятого рейтингу надійності депозитів українських банків було включено 66 банків, з них 19 отримали найвищу оцінку. При оцінці надійності депозитів аналітики агентства враховували низку факторів, включаючи показники квартальної фінансової звітності банків та динаміку їхніх нормативів, що підлягають публікації. Вже традиційно серед банків з високою надійністю депозитів домінують банки з участю іноземного капіталу та державні банки. До першої п’ятірки рейтингу увійшли 2 банки з європейським капіталом.

Крім найвищої позиції у рейтингу надійності депозитів, «Кредобанк» також зберігає провідні позиції в основних українських медіа-рейтингах. Зокрема, за підсумками трьох кварталів 2016 року банк зберіг 4-те місце у рейтингу стійкості українських банків за версією фінансового порталу «Мінфін», 6-те місце у рейтингу наднадійності українських банків від журналу «Власний рахунок», 7-ме місце в рейтингу надійності великих та найбільших банків за версією журналу «Гроші» та 10-те місце у рейтингу ТОП-20 найнадійніших банків України від журналу «Новое время» та інвестиційної компанії Dragon Capital.

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України, належить до групи  банків іноземних банківських груп за класифікацією НБУ. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 23-х областях України та Києві. У 2016 році агентство «Стандарт-рейтинг» підтвердило найвищий рейтинг депозитів ПАТ «Кредобанк» – ua.1 за шкалою агентства, короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1, а кредитний рейтинг банку за національною шкалою - на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом. У лютому 2016 року банк посів друге місце у рейтингу надійності найбільших та великих українських банків від журналу «Гроші», а в квітні – друге місце в рейтингу наднадійних банків за версією журналу «Власний рахунок». У травні та серпні банк отримав друге місце в рейтингу надійності банків України за версією порталу «ФорІншурер». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ