Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Кредобанк» підтримав двомовне видання поеми «Мойсей»

«Кредобанк» підтримав випуск двомовного українсько-англійського видання поеми "Мойсей" Івана Франка в автентичному перекладі Віри Річ, підготовленого франкознавцями Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Це видання є унікальним та має свою історію. Воно здійснене на основі віршованого перекладу британської перекладачки, поетеси та журналістки Віра Річ, яка також переклала англійською мовою твори Тараса Шевченка. До книги увійшли ілюстрації із експресивними емоційними наголосами відомого львівського художника Євгена Безніска. Книга вже отримала свою першу нагороду – вона була визнана найкращою книгою львівського Форуму видавців-2017 у номінації «Класична українська література».

«Відтепер найголовніший шедевр усього творчого життя Івана Франка стає доступним для англомовних читачів з усього світу. Цим виданням університет фактично наближує світову спільноту до одного з найвеличніших творів української літератури», - наголосив під час презентації видання проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка Мар'ян Лозинський.

«Ми дуже раді бути партнерами цього великого проекту і як банк зі Львова, і як багаторічний партнер Львівського національного університету імені Івана Франка, говорить заступник голови правління ПАТ «Кредобанк» Даміан Раґан, – Підтримка книговидання віднедавна стала одним з пріоритетних напрямків соціальної діяльності банку у рамках підтримки розвитку культури. Видання «Мойсей» - не епілог, а пролог наших спільних проектів із Львівським університетом».

Партнерство «Кредобанку» з Львівським національним університетом імені Івана Франка у виданні літератури триває вже кілька років. Зокрема, з допомогою банку університет видав двотомну енциклопедію Львівського університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ