Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Кредобанк» підтримав прем’єру творів Євгена Станковича

«Кредобанк» виступив партнером прем’єри другого концерту для віолончелі з оркестром легендарного українського композитора Євгена Станковича. Прем’єрні концерти, що відбулися 1 та 2 грудня у Львівській та Івано-Франківській обласних філармоніях, стали завершенням другого етапу проекту «Три С: Скорик, Сильвестров, Станкович» у 2016 році, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Під час концертів звучали твори Дмитра Шостаковича, а також твір «Симфонієта» Євгена Станковича та другий концерт для віолончелі з оркестром, написаний у 2016 році. Твори виконував            академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії та віолончеліст і організатор проекту «Три С» Олександр Пірієв. Диригентом концертів виступив художній керівник та головний диригент академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії Тарас Криса.

«Світова прем’єра нового твору видатного українського композитора Євгена Станковича має важливе значення у музичному житті України. Ми з приємністю продовжили підтримку другого етапу проекту «Три С» у Львові та Івано-Франківську, не тільки для того, аби познайомити мешканців та гостей західноукраїнських міст з творчістю класика української музики. Ми вважаємо, що українська класична музика – це надбання світового рівня, а такі проекти, як «Три С», якнайкраще популяризують її серед широкої аудиторії, – говорить заступник голови правління ПАТ «Кредобанк» Дам’ян Раґан.

Євген Станкович є однією з центральних фігур у сучасній українській музиці. Працюючи з 1966 року, він написав 6 симфоній, 9 камерних симфоній, опери “Коли цвіте папороть” і Rustici, 6 балетів, велику кількість ораторіальних, камерно-вокальних та інструментальних робот, а також музику для 6 спектаклів та більш ніж 100 фільмів. Твори Євгена Станковича звучали в концертних залах Канади, США, Німеччини, Франції, Іспанії, Югославії, Китаю, Філіпін та країнах Східної Європи. Євген Станкович нагороджений багатьма почесними званнями та нагородами, в тому числі найвищою нагородою України за артистичну діяльність премією Тараса Шевченка. Його Третя камерна симфонія увійшла в десятку найкращих творів світу організації ЮНЕСКО за 1985 рік. Євген Станкович багато років очолював Спілку композиторів України, є народним артистом України та Героєм України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ