Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Кредобанк» розпочинає співпрацю з Німецько-Українським фондом

«Кредобанк» розпочинає співпрацю з Німецько-Українським фондом у впровадженні програм підтримки та розвитку мікробізнесу, малого та середнього бізнесу України. Відповідний меморандум між банком та фондом було підписано 4 квітня у Києві під час Фінансового ярмарку для малого і середнього бізнесу.

На виконання меморандуму банк та фонд вже найближчим часом запропонують малим та середнім підприємствам України програму з підтримки інвестиційних проектів малих та середніх підприємств України, які виробляють імпортозамінну продукцію. У рамках цієї програми підприємства зможуть отримати кредити на поповнення обігових коштів або ж придбання чи модернізацію виробничого обладнання та приміщень, а також на фінансування заходів з просування власної продукції на національному та світовому ринках у національній валюті.

В рамках нової програми Німецько-Українського фонду (далі – НУФ) фінансова підтримка малим і середнім підприємствам надаватиметься через банки-партнери НУФ у національній валюті під процентну ставку, нижчу середньоринкового рівня. Фінансування підприємців в гривні стало можливим завдяки Угоді про відшкодування валютних збитків, підписаної між Європейською Комісією, Німецьким банком розвитку KfW та Німецько-Українським фондом на суму 5 млн. євро.

Скористатися кредитом за програмою зможуть фізичні особи-підприємці або підприємства з кількістю працівників не більше 250 осіб та річним доходом не більш як 10 мільйонів євро в еквіваленті, які ведуть діяльність не менш як 3 роки, мають прибуток за останні 4 квартали поспіль і позитивну кредитну історію в банку не менш як 12 місяців та не належать великим компаніям. Максимальний термін інвестиційного кредиту – 6 років, а кредиту на поповнення обігових коштів – 2 роки. Пріоритетними галузями для інвестиційних кредитів за програмою є сільське господарство, переробна промисловість та тимчасове розміщення харчування.    

Співпраця з Німецько-Українським фондом надзвичайно важлива для «Кредобанку» як для банку, що системно підтримує малий і середній бізнес. Спільна програма банку та фонду створить додаткові можливості для кредитування українських підприємств, що працюють в реальному секторі економіки. Сподіваємось, що робота програми допоможе багатьом невеликим компаніям розвинути власний бізнес і цим самим покращити конкурентне середовище в Україні у середньостроковій перспективі, – говорить перший заступник голови правління ПАТ «Кредобанк» Дам’ян Раґан.

«Німецько-Український фонд радий бачити Кредобанк в колі банків-партнерів НУФ, оскільки він має чітку орієнтацію на роботу з малими та середніми підприємствами, а також стабільний фінансовий стан. В Кредобанку налагоджені ефективні процедури та технології кредитування клієнтів МСБ, що забезпечить ефективне та цільове використання коштів програм НУФ на потреби фінансування малих і середніх підприємств. Крім цього, за допомогою Кредобанку НУФ зможе розширити географію впровадження своїх програм у західних регіонах України», - зазначив виконавчий директор НУФ Олег Стринжа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ