Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кредобанк» втретє очолив рейтинг надійності депозитів українських банків

«Кредобанк» посів перше місце у рейтингу надійності банківських депозитів України, який вже чотирнадцятий раз проводить українське рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» на підставі публічної інформації про роботу банків та їхньої фінансової звітності за 6 місяців 2016 року, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Як зазначають аналітики агентства, при визначенні підсумків рейтингу було враховано те, що «Кредобанк» за перше півріччя продемонстрував приріст власного капіталу на 18,5% та приріст статутного капіталу на 17,2%, а також зміг збільшити свій прибуток на 158,02% і чистий процентний дохід - на 75,78%. Також була врахована належність банку до найбільшої польської банківської групи з державним капіталом – PKO Bank Polski, яка є лідером польського банківського сектору.

«Найвищий результат «Кредобанку» в рейтингу надійності банківських депозитів за І півріччя 2016 року підтверджує не тільки високий рівень довіри клієнтів до банку, а й правильність обраної стратегії, що підтверджена зростанням основних фінансових показників, – говорить заступник голови правління ПАТ «Кредобанк» Даміан Раґан. – Нам особливо приємно, що вирішальним фактором перемоги рейтингу депозитів стала не стільки належність до найбільшої фінансової групи Польщі, скільки зростання чистого прибутку, доходів та дотримання обов’язкових нормативів, незважаючи на складні зовнішні умови».

До чотирнадцятого рейтингу надійності депозитів українських банків було включено 65 банків, з них 18 отримали найвищу оцінку. При оцінці надійності депозитів аналітики агентства враховували низку факторів, включаючи показники квартальної фінансової звітності банків та динаміку їхніх нормативів, що підлягають публікації. Вже традиційно серед банків з високою надійністю депозитів домінують банки з участю іноземного капіталу та державні банки. До першої п’ятірки рейтингу увійшли 3 банки з європейським капіталом.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ