Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Кредит рейтинг» присвоїв банку «Дністер» рейтинг uaBBB

Рейтингове агенство «Кредит рейтинг» присвоїло банку «Дністер» рейтинг uaBBB. Прогноз рейтингу – стабільний. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ВАТ СКБ «Дністер».
Рейтинг uaBBB характеризує достатній рівень спроможності позичальника своєчасно та повністю виплачувати відсотки та основну суму боргу. Ризик несвоєчасного або неповного виконання боргових зобов'язань - невисокий. Однак позичальники з таким рейтингом перебувають під впливом несприятливих обставин у комерційних, фінансових та економічних умовах діяльності.
Для проведення процедури встановлення кредитного рейтингу агентство «Кредит-Рейтинг» використовувало фінансову звітність ВАТ СКБ «Дністер» за 2003-2006 рр. та I півріччя 2007 р., а також внутрішню інформацію надану банком у ході рейтингового процесу.
Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу банку: диверсифікація ресурсної бази за основними контрагентами: станом на 01.07.2007 р. кошти 20 найбільших кредиторів формують близько 28% зобов’язань; питома вага простроченої та сумнівної заборгованості в клієнтському кредитному портфелі станом на 01.01.2007 р. складає 0,53%; більшість фінансових показників, що характеризують основні аспекти діяльності ВАТ СКБ «Дністер», перебувають на прийнятному для банківської системи рівні; інформаційна відкритість та прозорість.
Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу: Незначний обсяг високоліквідних активів та залежність від міжбанківського ринку підвищує ризик ліквідності. Низький рівень фондової капіталізації банку та спрямованість банку на кредитування підприємств окремих видів економічної діяльності, при цьому норматив великих кредитних ризиків в 2,3 рази перевищує середнє значення за банківською системою. В рамках розвитку банку система управління ризиками потребує подальшого удосконалення. Ризик втрати ринкової позиції банку за умов подальшого збільшення присутності крупних системних банків на українському фінансовому ринку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ