Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кредитором України має бути МВФ, – Тігіпко

Віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що в нинішніх умовах кредитором Україні має бути Міжнародний валютний фонд. Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

За словами віце-прем’єра, в умовах, коли загострюється ситуація на зовнішніх ринках, Україна зі своєю експортоорієнтованою економікою опиняється у важкій ситуації. «І тут нам потрібно шукати варіанти. А варіант один – розвиток внутрішнього ринку: нам потрібно стежити за зарплатами, пенсіями за тим, щоб вони нормально підвищувалися і сплачувалися, і, звичайно ж, варіант – це інвестори. Але якщо у нас не буде програми з МВФ, інвестори погано на це реагуватимуть», – зазначив Сергій Тігіпко, повідомляє Радіо Свобода.

На думку міністра, кредити від російських банків можуть бути реальними у разі, якщо не буде співпраці з МВФ. «Але я переконаний, що легко вони проходити не будуть, і вимоги від країн або від організацій за умовами будуть для нас не кращими, ніж умови МВФ», – додав Тігіпко.

«Більш дешевих грошей, ніж від Світового банку і МВФ ми не знайдемо, їх просто не існує. Якщо вони будуть, то будуть якісь політичні чи економічні вимоги, які нам коштуватимуть ще дорожче», – зазначив Сергій Тігіпко.

Місія МВФ працювала в Україні на початку листопада, фахівці перевіряли виконання вимог, необхідних для отримання чергового траншу кредиту stand-by. Тоді сторони не досягли домовленостей.

Днями прем’єр Микола Азаров зазначив, що переговори щодо співпраці України з МВФ продовжаться після завершення переговорів із Росією щодо газу, але, як додав глава уряду, «це не означає, що ми відразу проситимемо про черговий транш, у нас зараз такої необхідності немає».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ