Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кредитори Греції не домовилися: розбіжності надто великі

Проведені у четвер переговори міжнародних кредиторів з керівництвом Греції щодо продовження програми макрофінансової допомоги не були успішними. Єврогрупа може терміново зібратися у суботу. Про це заявив президент Єврогрупи Жерун Дійссельблум за результатами надзвичайного засідання у четвер у Брюсселі.

«Інституції поінформували про існуючі великі розбіжності з керівництвом Греції. Водночас, двері залишаються відкритими для грецької влади, щоб прийняти пропозиції, викладені інституціями (міжнародними кредиторами – ред.)», - зазначив президент Єврогрупи.

Він додав, що поінформує сьогодні глав держав та урядів країн зони євро, які зібралися на саміт у Брюсселі.

«Єврогрупа, можливо, ще раз збереться у суботу, щоб підбити підсумки, виходячи із ситуації», - сказав  Дійссельблум.

Як повідомлялося, 25-26 червня у Брюсселі проходить засідання Європейської ради. У кулуарах саміту лідери країн зони євро повинні ухвалити політичне рішення щодо Греції, грунтуючись на висновках своїх міністрів фінансів.

Греція повинна до 30 червня виплатити міжнародним кредиторам, зокрема МВФ, 1,6 млрд євро на обслуговування державного боргу. У випадку неспроможності здійснити цю виплату країні загрожує державний дефолт із подальшими наслідками виходу із зони євро і навіть, за деякими оцінками, з Євросоюзу.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ