Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кредитори не дозволять Києву прийняти пропозицію Росії щодо виплати боргу – Reuters

Приватні кредитори України, що уклали з Міжнародним валютним фондом програму реструктуризації боргових зобов'язань України, навряд чи погодяться на озвучену 16 листопада пропозицію Москви, повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Пропозицію Росії про погашення Україною євробондів на 3 мільярди доларів в розстрочку не передбачає списання частини боргу, на відміну від програми МВФ.

Москва пропонує Києву виплачувати борг частинами протягом трьох років.

Приватні кредитори домовилися з МВФ про списання 20% боргу і відтермінування початку погашення боргів на чотири роки, щоб допомогти країні знизити борговий тягар.

Джерело, знайоме з позицією кредиторів, стверджує, що запропоновані умови суттєво відрізняються від тих, на які домовились учасники угоди.

"Без списань ці умови навряд чи можна порівняти з тими, на які домовилися приватні кредитори. Більш того, це поставить під сумнів основні параметри боргова операції, продиктовані МВФ, в умовах початкового фінансування та надання ліквідності", − зазначив співрозмовник видання.

Він також додав, що до тих пір, поки борг буде класифікуватися як комерційний, приватний сектор навряд чи відмовиться від нього.

Росія ж, у свою чергу, вважає євробонди державним зобов'язанням, а не комерційним боргом. За словами джерела, перекласифікація боргу на державний може змінити ситуацію".

"Тоді це питання до МВФ - він стане боргом перед "Паризьким клубом", - резюмував співрозмовник видання.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ