Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль не чекав заяви Ердогана по операції в Сирії

​Заява президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що військова операція турецьких сил на території Сирії має на меті повалення сирійського лідера Башара Асада, стало для Кремля несподіванкою, сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Ця заява, яке в цілому дисонує з попередніми, і заява, яка дисонує з нашим розумінням ситуації - з нашим як держави, збройні сили якої єдині є в легітимному режимі на території Сирійської Арабської республіки, тобто на основі звернення відповідної легітимної влади, - цитує Пєскова ТАСС.

У вівторок турецький лідер повідомив, що проведена турецькою армією з серпня 2016 року у території Сирії операція "Щит Євфрату" спільно з "Вільною сирійською армією" спрямована на повалення Асада.

"Ми тут для того, щоб відновити справедливість. Ми прийшли до Сирії, щоб покласти край правлінню жорстокого тирана Асада, який влаштував в країні державний терор", - цитували Ердогана російські ЗМІ.

За словами Пєскова, в розмовах з Путіним Ердоган не повідомляв про плани Анкари щодо усунення Асада. "Заява мала місце, цю заяву почули в усьому світі, - констатував він. - Оскільки Туреччина є нашим партнером, наші глави держав перебувають вельми в інтенсивному і довірчому контакті". "Перед тим, як робити якісь судження, ми розраховуємо на роз'яснення цієї позиції", - заявив прес-секретар Кремля.

ВВС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ